sobota, 28 marca 2015

Krem kokosowy


Domowy i zdrowy krem kokosowy. W smaku bardzo podobny do nadzienia popularnego batonika 'Bounty'. Idealne smarowidło do kanapki, dodatek do owsianki, nadzienie do naleśników czy czekoladek :)


Składniki
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 4 łyżki śmietany kremówki 30%
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego (gęstego)
  • 1/2 łyżki cukru waniliowego
W garnku umieścić wiórki koksowe, dodać śmietanę kremówkę, syrop klonowy, jogurt naturalny i cukier waniliowy, zmiksować na kremową masę (będzie to wymagało dłuższej chwili i kilku przerw dla blendera).

Konsystencję (płynność i smarowność kremu) oraz słodkość można regulować przez dodanie większej lub mniejszej ilości syropu klonowego lub śmietanki kremówki. Przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce do 3-4 dni.

Smacznego,
PODPIS

2 komentarze:

  1. Mmm, wygląda znakomicie, aż mam ochotę taki przygotować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Alez on musi być pyszny:) Uwielbiam smak kokosa:)

    OdpowiedzUsuń