środa, 25 lutego 2015

Kasza manna z dżemem brzoskwiniowym z wanilią


Szybkie i proste śniadanie/deser/podwieczorek (niepotrzebne skreślić), idealne w pochmurny i ponury dzień. Lekkie, smaczne oraz co najważniejsze sycące. Wariacji smakowych tyle ile osób jedzących :) Ulubiony dżem, konfitura czy domowej roboty sok malinowy... Z pewnością każde połączenie smakowe spisze się na medal.


Składniki (1 porcja)
Do małego rondelka wlać mleko, dodać kaszę manną i gotować na małym ogniu do momentu, aż mleko się zagotuje, od czasu do czasu mieszając. Dżem umieścić w małym garnuszku i lekko podgrzać.

Ugotowaną kaszkę przełożyć do miseczki lub kubka, zaś na wierz wylać półpłynny i lekko ciepły dżem. Dodatkowo wierzch można posypać płatkami migdałowymi.

Smacznego,
PODPIS

1 komentarz: